Jurist arbeidsrecht

U heeft een bedrijf en heeft een geschil met uw werknemer. Of u bent een werknemer en uw werkgever dreigt u met ontslag of u krijgt uw loon niet betaald. Wat dan? U kunt dan terecht bij een arbeidsjurist voor rechtshulp.

Een jurist arbeidsrecht is een meester in de rechten die zich bezig houdt met het arbeidsrecht. De arbeidsrecht jurist kan u dan ook helpen met zaken die verband houden met alle kwesties rond het aannemen, houden en ontslaan van personeel. Een arbeidsrecht jurist is vaak (veel) beter betaalbaar dan een advocaat, terwijl het kennisniveau van een arbeidsjurist vanwege zijn/haar specialisatie vaak hoger is.

Waar kan een jurist arbeidsrecht u mee helpen?

Er zijn veel onderwerpen waarmee de arbeidsrecht jurist u kan helpen. Wij noemen er enkele:

  • Opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten
  • Vragen en geschillen rond ziekte en re-integratie
  • Vakantie- en verlofrechten
  • Zwangerschap kwesties
  • Loon vorderingen
  • Ontslag via UWV en via de rechter;
  • Ontslag op staande voet;
  • Ontslag met wederzijds goedvinden en de vaststellingsovereenkomst
  • Mediation, conflictoplossing

Arbeidsconflicten oplossen met een jurist arbeidsrecht

Helaas ontstaan er tegenwoordig steeds vaker discussies rondom arbeidsconflicten. In theorie is er een gezagsverhouding waarbij u als werknemer uitvoert wat de werkgever u opdraagt. Dit bent u verplicht zolang de opdracht redelijk is. Er ontstaan arbeidsconflicten als de opdracht niet redelijk is. Bijvoorbeeld als u onvrijwillig wordt overgeplaatst naar een andere afdeling of als uw vakantiedagen niet worden uitgekeerd.

Bijvoorbeeld als een bedrijf een zwaarwegend belang heeft. Bij dit soort conflicten is het van belang dat er een bemiddeling op het werk is. U wilt natuurlijk niet uw baan verliezen door een arbeidsconflict. Aan de andere kant wilt u wel graag dat het conflict wordt opgelost. Als er geen afspraken gemaakt kunnen worden dan kunt u eventueel nog naar de rechter stappen om uw gelijk te halen.

U kunt er dan voor zorgen dat uw verzoek alsnog wordt ingewilligd. De rechter zal bepalen wie er fout is en of de werkgever bijvoorbeeld uw verzoek alsnog moet inwilligen. Bij verlof zal een rechter regelmatig voor de kant van de werknemer kiezen. Een jurist arbeidsrecht is bij dit soort zaken is van belang om samen een oplossing te vinden. Het liefste wordt er natuurlijk geprobeerd om een gang naar de rechter te voorkomen. U kunt zo een arbeidsconflict op de juiste manier oplossen.

Author: Edwin Winning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *